Medicinske usluge vrhunskog kvaliteta
011/344-1515   065/344-1515
8 do 20h (radnim danima)

Kompletan pregled trudnice

2300 din
Prava cena
4600 din
Popust
50%
[countdown date=”01 September 2012″ format=”dHMS”]
Ponuda obuhvata kompletno praćenje trudnoće (ginekološki pregled / UZ / lab. analize – KKS, glukoza, pregled urina / merenje TT, krvnog pritiska) i 30% popust na svaku narednu kontrolu trudnoće do porođaja

Redovni pregledi kod ginekologa koji obuhvataju preglede iz ove ponude su veoma značajni kako bi se osiguralo zdravo potomstvo.

Ultrazvučni pregled u trudnoći to je jednostavan, brz, bezbolan i siguran način za utvrdjivanje i pračenje trudnoće. Ultrazvuk u trudnoći se radi najmanje četiri puta u toku trudnoće ili češće ukoliko postoje indikacije za tim.

U prvom trimestru: od 4. do 8. nedelje gestacije da bi se utvrdila intrauterina trudnoća i isključila vanmaterična trudnoća, odredila gestacijska starost i vitalnost ploda na osnovu otkucaja srca fetusa (prvi pregled).

Od 11. do 13+6. nedelje gestacije prvi specijalistički, detaljan UZ pregled koji se radi u cilju genetskog skrininga (Duble-test i NT), doppler protoka i utvrđivanje morfologije fetusa (drugi pregled).

U drugom trimestru: periodu od punih 16. do 18. gestacijske nedelje (kada se radi kasni biohemiski skrining, tkz. Tripl-test), ultrazvučnim pregledom se prati rast i razvoj ploda, dopper merenja, potvrđuje se urednost morfologije fetusa po organima i prisustvo eventualnih patoloških promena u trudnoći. Drugi specijalistički ultrazvuk, tkz. ekspertni ultrazvučni pregled radi se između 23. i 25. nedelje gestacijske gde se, pored biometrije ploda, a u cilju konačne analize svih organskih sistema, potvrdjuje uredna morfologija i isključivanja fetalnih anomalija kao i dopper merenja (treći pregled).

U trećem trimestru: u 28, 32. i 36. gestacijskoj nedelji ultrazvučno se kontroliše biofozički profil ploda, tj. rast fetusa, količina plodove vode, pokreti ekstremiteta ploda, disajni pokreti ploda, zatim položaj bebe, prati se i stanje bebe doppler merenjem (protoci kroz arterije uterine, pupčanik i arteriju cerebri mediju) kao i prisustvo nekih patoloških promena (četvrti pregled).

Od 36. do 40. nedelje ultrazvuk (uz CTG zapis ploda) se radi na svake dve nedelje radi kontrole dobrog stanja bebe za nastupajući porodjaj.

Pored ultrazvučnog pregleda, kontrola trudnoće podrazumeva manuelni pregled, pregled pod spekulumom, merenje telesne težine, laboratorijske analize.

Napomena

•Ponuda uključuje kompletan akušerski pregled trudnice, ultrazvučni pregled, merenje krvnog pritiska i telesne težine kao i osnovne laboratorijske analize KKS, glukoza, pregled urina) i 30% popust na svaku sledeću kontrolu trudnoće do porođaja
•Ponuda ne uključuje popust na druge usluge osim navedenih u ponudi
•Pregled se zakazuje isključivo u jednom od ponudjenih termina bez prioriteta
•Hitni pregledi se ne zakazuju u okviru ove ponude
•Ponuda važi za jednu osobu i može se iskoristiti u jednom dolasku
•Možete rezervisati jedan pregled za sebe i neograničeni broj pregleda na poklon
•Neophodno je zakazivanje unapred na telefone: 011/344-1515 ili 065/344-1515
•Rezervisani pregledi se plaćaju u poliklinici u rezervisanom terminu
•Ukoliko ste zakazali ali ne možete da stignete, ne zaboravite da blagovremeno otkažete, u suprotnom vaša rezervacija će se tretirati kao da je iskorišćena
•Radno vreme: pon-pet 11-19h
•Rezervaciju možete iskoristiti do 30.09.2012. godine